causal argument essay examples phd thesis in law help writing definition essay dissertation of jesus galindez kindergarten writing paper pdf professional writing editing writing custom vows

Over QBISnl

QBISnl is het openbare, onafhankelijke nationale kwaliteitsregister van gekwalificeerde vakmensen en vakbedrijven in de (duurzame) bouw- en installatietechniek. Het platform is in 2013 opgericht mede op verzoek van de overheid omdat een dergelijk kwaliteitsregister in de sector nog niet bestond.

Het doel van QBISnl is het beter vindbaar maken van goede vakmensen. Met de zoekmachine van QBISnl, hebben consumenten en bedrijven een betrouwbaar handvat bij de keuze uit een breed marktaanbod. Installatiebedrijven voor duurzame energie-installaties, loodgieters, elektriciens, EPA-adviseurs en energielabel-specialisten, je vindt ze allemaal in QBISnl.

De vakmensen en adviseurs die je in QBISnl kunt vinden, zijn vakbekwaam, gekwalificeerd of gecertificeerd. De vakmensen beschikken over de juiste specialistische vaardigheden om de nieuwste technieken in en om uw huis toe te passen. Met een gecertificeerd bedrijf of een vakbekwame vakman heb je een eerste zekerheid dat er kwaliteit geleverd word. Een in QBISnl gevonden vakman is dus een betrouwbare keuze!

Registers

Op het QBISnl platform zijn een aantal verschillende registers ondergebracht. Dit zijn registers voor: bedrijven, personen, opleidingen en examens. Een bedrijf of persoon kan enkel opgenomen worden in een register als voldaan wordt aan bepaalde eisen. Hoe je opgenomen kunt worden in QBISnl is te vinden op Hoe kom ik in QBISnl?.

Bedrijvenregister

Bedrijven staan zowel op het consumentenportal van QBISnl (te vinden onder de verschillende Hoofdvakgebieden) als op het professionalsportal. Deze bedrijven voldoen aan een of meerdere kwaliteitskeurmerken. Deze worden verder uitgelegd op ‘Wat is een keurmerk?’. Voor bedrijven komt dit er in het kort op neer dat ze erkend of gecertificeerd moeten zijn.

Waaraan voldoet een erkend of gecertificeerd bedrijf?

Een erkend of gecertificeerd bedrijf is gespecialiseerd in een specifieke techniek. Het beschikt aantoonbaar over voldoende vakbekwaamheid, kennis en gereedschappen om installatiewerk naar behoren uit te voeren, op te leveren, te onderhouden of te beheren.

Persoonsregister

Dit register staat op het QBISnl portal voor professionals, te bereiken via ‘Ik ben een professional’. Hierin staan vaklieden uit de installatie- en bouwtechniek die in QBISnl te vinden zijn. Vakmannen die in het persoonsregister staan, hebben een Bewijs van Vakbekwaamheid behaald. Om dit bewijs te halen moet er een (geaccrediteerd) examen succesvol afgelegd worden.

Een Bewijs van Vakbekwaamheid toont aan dat de vakman voldoende kennis en vaardigheden heeft in een specifiek vakgebied. Als consument of bedrijf kun je een vakman altijd om zijn Bewijs van Vakbekwaamheid vragen! De verschillende categorieën bij de Bewijzen van Vakbekwaamheid zijn uitgelegd op de pagina ‘Wat is een keurmerk?’.

Opleidingsregister

Op de QBISnl portal ‘Ik ben een professional’, is het opleidingsregister te vinden. Hier staan alle geaccrediteerde opleidingen voor vaklieden.

Examenregister

Op de QBISnl portal ‘Ik ben een professional, is het examenregister te vinden. Hier staan alle geaccrediteerde examens voor vaklieden.