black flat screen computer monitors

Alles wat je moet weten over SDN

De gemiddelde ondernemer in Nederland wil zijn bedrijf laten groeien. Herken jij jezelf hierin? Dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan de netwerkinfrastructuur, want dit kan je hierbij helpen. Als je hiermee aan de slag gaat, is de kans groot dat je op de term SDN stuit. Omdat lang niet iedere ondernemer weet wat dit is, vertellen wij je in deze tekst alles wat je moet weten over SDN.

Wat is SDN?

Het verbaast je misschien niet dat SDN een afkorting is. De drie letters staan voor Software Defined Networking. Kort door de bocht is dit niets meer dan een slimme oplossing voor je bedrijf die connectiviteit en beveiliging vereenvoudigt. Bovendien moet je weten dat de intelligentie bij SDN niet in de apparaten zit, maar juist in de software. Dit maakt het voor jou allemaal een stuk makkelijker om je bedrijf voor te bereiden op de toekomst.

De voordelen van SDN


Als je naar groei streeft, klinkt SDN je misschien als muziek in de oren. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je niet zomaar de overstap maakt. Voordat je dit doet, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de voordelen. Hierboven noemden we al dat de intelligentie in het apparaat zit in plaats van in de software. Dit is een van de voordelen, maar er zijn er meer.

Software Defined Network klinkt misschien als iets ingewikkelds, maar gelukkig merk je hier zelf niets van. Door de automatische configuratie van de netwerkstructuur is een SDN bijzonder makkelijk in gebruik. Daarbij komt dat je flexibel bent op elk vlak, want het is eenvoudig om apparaten toe te voegen of locaties aan te maken. Via een cloud portal beheer jij je SDN bovendien helemaal zelf. Tot slot is deze netwerkinfrastructuur onbeperkt schaalbaar, wat het geschikt maakt voor zowel grote als kleine bedrijven.

Verschillende varianten
Wie zich verdiept in SDN, ontdekt al snel dat er verschillende varianten zijn. Zo bieden verschillende providers bijvoorbeeld SD-WAN, SD-LAN en SD-WLAN aan. Hieronder geven we je wat meer tekst en uitleg over deze drie opties.

– SD-WAN
WAN staat voor Wide Area Network. Met SD WAN creëer je een overkoepelend netwerk. Dit is ideaal om verschillende locaties online met elkaar te verbinden.
– SD-LAN
LAN staat voor Local Area Network. Met SD-LAN zorg je voor een lokaal, intern netwerk. Hierdoor hebben zowel werknemers als gasten bijvoorbeeld toegang tot de zakelijke wifi van je bedrijf.
-SD-WLAN
WLAN staat voor Wireless Local Area Network. Met SD-WLAN zorg je voor draadloze connectiviteit binnen je bedrijf.

Laat je adviseren
Wil jij de netwerkinfrastructuur binnen je bedrijf voorbereiden op de toekomst? Dan biedt een SDN uitkomst. Als je hier zelf geen kaas van gegeten hebt, is het niet verstandig om lukraak voor een van de bovenstaande varianten te kiezen. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk al snel spijt van je keuze. Laat je daarom adviseren door een specialist op dit gebied. De meeste providers hebben specialisten in dienst die je kunnen helpen om de beste oplossing voor jouw bedrijf te vinden.

Total
0
Shares
Vorige
Het verschil tussen SEA en SEO: een diepgaande uitleg
three men sitting while using laptops and watching man beside whiteboard

Het verschil tussen SEA en SEO: een diepgaande uitleg

Online marketing

Volgende
Verduurzamen met nieuwe kozijnen: waar moet je aan denken? 
closed window

Verduurzamen met nieuwe kozijnen: waar moet je aan denken? 

Kozijnen kunnen erg waardevol zijn bij het verduurzamen van een woning

Ook interessant