man in black jacket holding brown cardboard box

Duurzame stappen die je kan zetten als je een winkel runt

Wanneer je een winkel runt, kan het soms moeilijk zijn om duurzamere stappen te zetten. Immers: het runnen van een winkel heeft vaak commerciële doeleinden en dat gaat moeilijk samen met duurzame stappen. Toch dagen we je in dit artikel uit om te proberen zo veel mogelijk duurzame stappen te zetten. Dit zijn de dingen die je kunt doen om jouw onderneming in retail een stukje duurzamer te maken.

Duurzaam inkopen

Allereerst: in een winkel draait het doorgaans om inkoop en doorverkoop. De kunst is om deze inkoop zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Dat betekent niet alleen dat je kiest voor spullen die lang meegaan, maar ook dat je niet meer inkoopt dan nodig. Zeker als je voedingsmiddelen met houdbaarheidsdatum verkoopt, wil je geen overschot hebben. Digitaal voorraadbeheer kan je helpen om inzicht te krijgen in je voorraden en zo te zien hoeveel van wat ingekocht moet worden. Als het gaat om dingen die niet voor de verkoop zijn, zoals containers, kratten en dergelijke. Overweeg dan om deze te huren als je ze toch maar sporadisch gebruikt. Bij Spelt kun je bijvoorbeeld rolcontainers huren. Tot slot: plastic tasjes zijn tegenwoordig wel ontzettend outdated. Geef jouw klanten een papieren tasje mee, of laat ze een euro betalen voor een mooie linnen tas met jullie logo.

Duurzaam energiebeleid

Als ondernemer kun je vaak profiteren van allerhande regelingen als het gaat om het verduurzamen van jouw bedrijf. Denk hierbij aan het isoleren van het pand of het installeren van zonnepanelen. Veel ondernemers in grote steden laten het hele jaar door de deur van de winkel openstaan omdat dat er uitnodigend uitziet. Zowel in de zomer als in de winter is dat een domme keuze in het kader van energieverbruik. Tegenwoordig laten steeds meer winkels hun deur gesloten. Ook jij kunt makkelijk deze trend volgen.

Een duurzame werksfeer

Laat jouw werknemers actief deelnemen aan een duurzame werksfeer. Spoor aan om apparaten na gebruik direct uit te zetten en begin met het scheiden van afval. Tegenwoordig zit er ook statiegeld op kleine blikjes en flesjes. Hebben jouw werknemers nog steeds de neiging om dit toch bij het vuilnis te gooien? Zet dan een aparte bak neer voor de blikjes en flesjes waar statiegeld op zit en koop eens in de zoveel tijd een traktatie voor iedereen van de opbrengst daarvan. Wedden dat dat motiveert!

Total
0
Shares
Vorige
De evolutie van kantoorsoftware: van papier tot aan de cloud
macbook pro on brown wooden table

De evolutie van kantoorsoftware: van papier tot aan de cloud

In de afgelopen decennia heeft de wereld van kantoorsoftware een ingrijpende

Volgende
Hoe u een carrière in Blockchain kunt starten voor duurzame huisvestingsoplossingen

Hoe u een carrière in Blockchain kunt starten voor duurzame huisvestingsoplossingen

Ben je enthousiast over het potentieel van blockchain-technologie, maar weet je

Ook interessant