the dashboard of a car with a digital display

Hoe bepaal je de juiste prijs voor een occasion?

Na jarenlang de nieuwste auto’s te hebben aangeschaft, ben je er nu toch wel van overtuigd dat een occasion ook meer dan prima is. Als je goed zoekt, vind je de echte pareltjes waar in principe niks mis mee is. Toch ben je er wel achtergekomen dat het best lastig is om de juiste prijs te bepalen. Bij al die nieuwe auto’s is er gewoon een catalogusprijs en die staat redelijk vast. Hmm… Wat is wijsheid?

Wijsheid? Dat is dat je deze blog goed doorleest. We vertellen je namelijk een aantal tips om de juiste prijs van een occasion te bepalen. Neem alles goed in je op, raadpleeg misschien nog andere bronnen en koop vandaag nog de Audi Q5 occasion van je dromen! Lezen maar.

Tip 1: Weet waar je naar kijkt

De allereerste tip is om te weten waar je naar kijkt. Met andere woorden, bij occasions betaal je niet voor alles. Heeft de vorige eigenaar een luchtinlaat laten plaatsen, dan is dat good for him. Met andere woorden, dat is in principe niet per se iets waar jij ook nog voor betaald. Daarentegen is een panoramadak of het verschil in een coupé of sedan vaak wél iets waar je voor betaalt. Net als, in het geval van Audi, het verschil tussen een A5 of een S5, om maar een voorbeeld te noemen.

Tip 2: Afschrijving

Zoals je zelf wel hebt gemerkt met je nieuwe auto’s: de afschrijving in het begin is enorm. Het is aan jou zaak om te bekijken wat die grootste afschrijving bij de auto is die jij graag wil kopen. Wellicht is het bij de ene auto goed om te wachten tot een kilometerstand van 30.000 km en bij de ander nog wel meer dan dat.

Tip 3: Vergelijkend onderzoek

Het volgende wat je moet doen is de markt onderzoeken. Er zijn genoeg websites om de prijzen van auto’s te vergelijken. Het mooie is om te zien wat garages vragen voor een auto van een bepaald merk, model, bouwjaar, kilometerstand en eventuele extra’s. Daarbij kunnen we ook alvast vermelden dat een particulier vaak er wat minder voor vraagt, maar het risico is dan ook gelijk wat groter. Als je tijdens je eerste ritje een melding krijgt van iets dat zou moeten worden vervangen, kan je bij een garage wellicht nog beroep doen op je garantie.

Tip 4: Proefrit en inspectie

Een proefrit is essentieel om te zien hoe de auto rijdt en of alles naar behoren werkt. Let op rare geluiden, hoe de auto stuurt en remt, en of alle functies zoals airconditioning en navigatie werken. Zelfs bij een proefrit in hartje winter is het interessant om te kijken hoe de auto koelt. Bij de voorbereiding op je proefrit is het verstandig om te zoeken naar veelvoorkomende problemen bij dat specifieke model en bouwjaar. Met andere woorden, dan weet je waar je op moet letten. Heb je een auto op het oog? Cool! Dan kan het zomaar zijn dat je volgende week al in je favoriete Audi occasions kan proefrijden!

Het bepalen van de juiste prijs voor een occasion vergt wat onderzoek, maar het zal een lonende ervaring zijn. Met een goed beeld van de markt en een scherp oog voor details, kun je een geweldige deal sluiten. Succes met de jacht op jouw perfecte auto!

Total
0
Shares
Vorige
De 5 belangrijke dingen voor een veilig en succesvol evenement
orange tinted wine glasses on rectangular brown wooden dining table

De 5 belangrijke dingen voor een veilig en succesvol evenement

Het organiseren van een evenement is een complexe taak waarbij veiligheid een

Volgende
Energie besparen op de werkvloer: zo doe je dat

Energie besparen op de werkvloer: zo doe je dat

Het besparen van energie is zowel goed voor de aarde als voor de

Ook interessant